Канада готує масштабну наркоамністію

Канада готує масштабну наркоамністію

Укрінформ
Канада погасить судимості всім своїм громадянам, обвинуваченим за зберігання марихуани.

Про це рішення оголосив міністр внутрішньої безпеки Канади Ральф Гудейл, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Оголошую про намір уряду Канади внести в законодавство, що, після ухвалення, дозволить особам, які мають судимість лише через зберігання марихуани, попросити про погашення судимості, якщо вони вже відбули своє покарання. Для цього не буде потреби чекати або платити мита”, - сказав Гудейл.

За його словами, це дасть змогу подолати “неадекватні наслідки та зламати бар’єри, що може призвести до більшої доступності працевлаштування, освіти, проживання та навіть спроможності займатися волонтерством для місцевої благодійної організації”. “Нині, коли закони стосовно марихуани зазнали змін, особи, які отримали судимість лише за зберігання марихуани, повинні отримати можливість зняти тягар та упередження цього”, - зазначив міністр.

Читайте також: Канада легалізувала марихуану

Річ у тім, що в Канаді довідка про несудимість вимагається не лише при прийомі на деякі види робіт, а навіть часто при винайманні житла та участі у волонтерських програмах. Наразі в Канаді проживає близько 500 тисяч осіб, які були засуджені за зберігання марихуани протягом майже століття її заборони.

Як повідомлялося, з 17 жовтня Канада повністю легалізувала продаж, збут та виробництво марихуани на всій своїй території. Через величезний попит велика кількість магазинів та онлайн торговельних майданчиків вже вичерпали запаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-