Курц пропонує замінити квоти на мігрантів “обов'язковою солідарністю”

Курц пропонує замінити квоти на мігрантів “обов'язковою солідарністю”

Укрінформ
У рамках врегулювання міграційної кризи в Європейського Союзі варто відійти від принципу обов’язкових квот з розселення біженців та перейти до принципу "обов’язкової солідарності".

Про це заявив Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц після завершення зустрічі лідерів 27 країн-членів ЄС в Брюсселі, повідомляє австрійська газета Der Standard.

"Як заявив канцлер під час дебатів щодо розподілу біженці, всередині ЄС існує все більше розуміння того, що обов’язкових квот більше не буде. Він виступить з пропозицією , "щоб ми краще рухалися в напрямку обов’язкової солідарності", - йдеться у повідомленні.

За словами Курца, йдетьчя про те, що кожна країна вносить свій вклад і цей вклад може виглядати по-різному.

Читайте також: Курц про бюджет Італії: ЄС не платитиме за чийсь виборчий популізм

Він зазначив, що у вирішенні міграційної кризи є значні зрушення: так, кількість прибуттів в Європу зменшилася на 95% у порівнянні з піковим 2015 роком. Цього вдалося досягти насамперед завдяки посиленню контролю на зовнішніх кордонах ЄС, переконаний австрійський політик.

Водночас канцлер вказав на те, що твердження про те, що найбільшого міграційного тиску зазнають країни на зовнішніх кордонах ЄС, "не відповідає ні цифрам, ні фактам". "Протягом 2015-2018 років найбільше заяв про отримання притулку було подано в Центральній Європі, а не на зовнішніх кордонах ЄС", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-