Brexit: Меркель не хоче, щоб справа дійшла до

Brexit: Меркель не хоче, щоб справа дійшла до "жорсткого кордону"

Укрінформ
Попри відсутність серйозних зрушень у питанні Brexit, канцлер ФРН Ангела Меркель після зустрічей в Брюсселі, у тому числі з прем'єром Британії Терезою Мей, налаштована на певний оптимізм.

Про це вона сказала на брифінгу за підсумками саміту ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли буде політичне рішення, угода про вихід і пункти умов майбутніх відносин будуть сформульовані дуже швидко. Це мене заспокоює", - сказала Меркель

З одного боку, рішення поки немає, визнала вона, але з іншого всі знають, що не треба винаходити дуже багато нового. "Час підганяє, а рішення не знайдено. Багато питань залишається щодо Ірландської ситуації, яку не можна відокремити від питання про майбутні відносини", - зазначила політик.

Водночас вона пригадала Good Friday Agreement (угода, підписана в Белфасті в 1998 році між Ірландією і Північною Ірландією – ред). Німеччина, як і ЄС27 в цілому, зацікавлена в тому, щоб справа не дійшла до появи "жорсткого кордону" між цими територіями.

Читайте також: Мей вважає, що Брюссель "налаштувався" на невдачу переговорів щодо Brexit

Меркель вважає, що в останні тижні було зроблено дуже багато конструктивного щодо пошуків рішення. "Ми всі налаштовані на те, щоб знайти таке рішення. Ми всі хочемо політично інтенсивних відносин з Великою Британією у майбутньому", - сказала глава німецького уряду. В "неврегульованому виході" не зацікавлений ніхто. Але, як сказала Меркель у заяві уряду Бундестагу напередодні: "Найскладніше у переговорах настає в кінці, і каверзи криються саме в деталях".

Меркель зазначила хорошу роботу команди Мішеля Барньє, яка змогла дати лідерам 27 країн "повне уявлення" про хід переговорів.

Фото: Arno Mikkor/EU2017EE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-