ЗМІ дізналися, коли оголосять вирок Манафорту

ЗМІ дізналися, коли оголосять вирок Манафорту

Укрінформ
Колишньому голові виборчої кампанії Дональда Трампа та раднику Віктора Януковича Полу Манафорту оголосять вирок у п’ятницю 19 жовтня 2018 року.

Про це пише Голос Америки.

“Цієї п’ятниці стане відомо, скільки часу проведе у в’язниці Пол Манафорт. 19 жовтня в Окружному суді у місті Александрія відбудеться слухання щодо визначення терміну засудження Полу Манафорту у справі, що слухалася в цьому суді. У серпні Манафорта було визнано винним за вісьмома пунктами звинувачень у фінансовому шахрайстві. Минулого місяця він уклав угоду про співпрацю з командою Мюллера (спецпрокурор Роберт Мюллер - ред.) з метою уникнути другого судового розгляду, який мав відбутись в Окрузі Колумбія”, - йдеться у статті.

У публікації зазначається, що прокурори погодилися не домагатися повторного розгляду 10 з 18 кримінальних звинувачень, з яких присяжні не дійшли спільного висновку. Однак, відмова від звинувачень за цими пунктами буде діяти після завершення співпраці Манафорта зі слідством, або винесення вироку за рештою звинувачень.

“Минулого тижня суддя федерального суду, який головував під час розгляду цієї справи Т.С. Елліс, розкритикував цю угоду і висунув прокурорам вимогу: або вони відмовляються від переслідування Манафорта за цими 10-ма звинуваченнями або відкривають за ними нову справу. Це мало пришвидшити визначення терміну ув`язнення за 8-ма пунктами”, - наголошується у статті.

Також зазначається, що суддя відкинув прохання Манафорта з`явитися у приміщенні суду в цивільному одязі. «До цього підзахисного має бути таке саме ставлення, як і до інших, які перебувають за гратами після винесення вироку», - написав суддя.

У пресі висловлювалися припущення, що вимоги судді можуть вплинути на бажання Манафорта співпрацювати з спецпрокурорм Робертом Мюллером, який веде слідство стосовно можливого втручання Росії у президентські вибори США 2016 року.

Читайте також: Трамп каже, що не боїться свідчень Манафорта у "російській справі"

Втім, повідомляє CNN, Манафорт вже активно співпрацює з командою Мюллера. За останній місяць він та його юристи з`явилися в офісі спецпрокурора дев’ять разів, кожний з візитів тривав у середньому шість годин, повідомляють журналісти.

Як повідомлялося, керівник передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт у вересні визнав себе винним за кількома кримінальними обвинуваченнями. Зараз продовжується інший процес над ним, який має завершитися судовим засіданням у рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у президентські вибори в Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-