Країни G7 висловили занепокоєння зникненням саудівського журналіста

Країни G7 висловили занепокоєння зникненням саудівського журналіста

Укрінформ
Країни Великої сімки закликали притягнути до відповідальності винуватців зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це йдеться у спільній заяві усіх членів G7.

“Ми дуже стурбовані зникненням відомого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Ті, хто несе відповідальність за його зникнення, повинні постати перед правосуддям”, - йдеться у заяві G7.

Члени G7 також закликали Саудівську Аравію ретельно розслідувати цю справу. “Ми вітаємо співпрацю між Туреччиною та Саудівською Аравією та з нетерпінням очікуємо на проведення Саудівською Аравією ретельного, авторитетного, прозорого та повного розслідування, як було обіцяно”, - стверджується у документі.

Окрім цього, країни Великої сімки пообіцяли “захищати свободу слова та вільну пресу”.

Нагадаємо, за фактом зникнення журналіста Джамаля Хашоггі, турецькі правоохоронці розпочали розслідування, під час якого, за дозволом саудівської сторони, проводяться слідчі дії в тому числі на території консульських установ у Стамбулі.

Читайте також: Трамп закликав завчасно не звинувачувати Саудівську Аравію у вбивстві журналіста

Джамаль Хашоггі приїхав до консульства вдень 2 жовтня для отримання документів, після чого звідти більше не виходив. Він був колумністом американського видання Washington Post, на сторінках якого неодноразово розміщував критичні публікації на адресу нинішнього керівництва Саудівської Аравії.

Пізніше ЗМІ повідомили, що турецька сторона має аудіовізуальні докази вбивства Хашоггі на території посольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-