PGNiG вимагає рішучих дій ЄК щодо зловживань Газпрому - польський експерт

PGNiG вимагає рішучих дій ЄК щодо зловживань Газпрому - польський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Скаргою в суді ЄС на реакцію Єврокомісії щодо зловживань Газпрому на європейських ринках польська PGNiG хоче стимулювати Брюссель до рішучіших дій щодо російського газового монополіста.

Позицію польської компанії можуть підтримати й інші міжнародні суб’єкти, заявив в коментарі власному кореспондентові Укрінформу польський експерт з енергетичних питань, головний редактор польського інтернет-видання BiznesAlert.pl Войцєх Якубік.

"PGNiG зараз вимагає змін, хоча складно сказати, чи мету буде досягнуто. Насамперед, ця скарга є важливим сигналом щодо незгоди з поділом на рівних і рівніших на ринку ЄС", - підкреслив Якубік, додаючи, що є шанси на додаткові дії Єврокомісії щодо Газпрому.

За його словами, у діях Єврокомісії щодо Газпрому бракує волі, яку Брюссель охоче демонструє з іншими монополістами на європейському ринку.

Експерт сподівається, що до позиції PGNiG можуть приєднатися й інші міжнародні суб'єкти, які мають схожий погляд на ситуацію щодо ролі Газпрому як монополіста в Європі.

"Можна у цьому контексті назвати позитивний приклад – симбіоз у діяльності PGNiG й українського Нафтогазу у суперечці щодо ролі Газпрому. Однак не лише українська, але й багато інших компаній підтримували PGNiG у суперечці щодо ролі Газпрому в Європі, і тому є шанс, що цього разу теж буде схожа ситуація",- резюмував польський експерт.

Читайте також: Польська PGNiG подала на Єврокомісію до суду через угоду з Газпромом - ЗМІ

Як повідомлялося, згідно з джерелами РАР, польська PGNiG подала на Єврокомісію до суду ЄС за травневу угоду з Газпромом.

У травні Єврокомісія оприлюднила рішення, яке остаточно підтвердило угоду з Газпромом у справі зловживань російською компанією своєю позицією в Центрально-Східній Європі. Зокрема, Єврокомісія визнала, що Газпром зловживає монополією у Центральній та Східній Європі, порушує законодавство ЄС у сфері конкуренції, та зобов’язала російського монополіста забезпечити вільне постачання газу за конкурентними цінами. Тоді PGNiG висловило розчарування рішенням Єврокомісії не штрафувати ПАТ "Газпром" за зловживання монопольною позицією на європейському ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-