Канада стурбована зникненням саудівського журналіста

Канада стурбована зникненням саудівського журналіста

Укрінформ
Офіційна Оттава хоче почути від уряду Саудівської Аравії пояснення стосовно зникнення у Туреччині опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми із нетерпінням очікуємо на те, що Королівство Саудівської Аравії надасть повну та детальну інформацію. Відповідальні за зникнення пана Хашоггі повинні понести відповідальність”, - сказала Фріланд.

Вона також закликала до проведення ретельного розслідування цієї справи та відкритості під час цього. “Хочу ще раз підтвердити нашу відданість захисту свободи слова та відстоюванню вільної преси. Канада дуже занепокоєна зникненням відомого саудита Джамаля Хашоггі й закликає до вдумливого, авторитетного та прозорого розслідування серйозних підозр стосовно його зникнення”, - наголосила міністр.

Як відомо, журналіст, який критикував саудівську владу і який останнім часом працював у Washington Post, зник 2 жовтня. Після того, як він зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі, його ніхто не бачив.

Читайте також: Саудівська Аравія визнає факт смерті журналіста в посольстві - ЗМІ

Турецька влада заявляє, що має у розпорядженні відео- і аудіозаписи, що доводять, що Джамаля Хашоггі вбили в консульстві.

У Саудівській Аравії назвали ці обвинувачення безпідставною брехнею. Міністр внутрішніх справ країни принц Абделазіз бін Сауд бін Наїв бін Абдельазіз заявив, що в королівстві так само прагнуть дізнатися "всю правду".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-