Канада направила до Індонезії літак з гумдопомогою

Канада направила до Індонезії літак з гумдопомогою

Укрінформ
Для допомоги у відновленні після руйнівного землетрусу Канада направила до Індонезії вантажний літак СС-130 “Геркулес”.

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Літак доставить гуманітарний вантаж, серед якого буде брезент та матеріали для побудови тимчасових притулків, що дозволить задовольнити негайні потреби постраждалих”, - зазначили у МЗС.

Літак разом з вантажем вже вилетів із військової бази поблизу Торонто і незабаром має прибути до Індонезії. “Прибувши на місце, він використовуватиметься для транспортування допомоги до враженого катаклізмом регіону”, - повідомили у зовнішньополітичного відомстві.

У МЗС нагадали, що раніше Канада вже виділила Індонезії гуманітарної допомоги на 1,5 млн дол. “Канада погоджує свою допомогу із Індонезією та співпрацює із гуманітарними організаціями й країнами-однодумцями, які теж долучилися”, - підсумували у відомстві.

Читайте також: В Індонезії стався новий землетрус: є загиблі

Як повідомлялося, землетрус магнітудою 7,4 стався 28 вересня поблизу південного узбережжя Індонезії. Протягом двох діб було зафіксовано близько 170 повторних поштовхів. Потужні підземні поштовхи стали причиною виникнення цунамі, висота хвиль під час якого становила 3-5 метрів. Унаслідок природного катаклізму загинуло понад 2000 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-