Вишеградська група не братиме участі у Nord Stream 2

Вишеградська група не братиме участі у Nord Stream 2

Укрінформ
Країни Вишеградської групи мають однозначно негативне або критичне ставлення до газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський на словацькому курорті Щирбське Озеро, де відбувається саміт президентів країн "четвірки", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Польща і Словаччина є чемпіонами, лідерами в оцінці Північного потоку-2 (негативне ставлення до проекту). Інші країни Вишеградської групи приймають наші позицію до відома, не діють у рамках проекту "Північний потік-2", підтримуючи нашу критичну позицію",- наголосив Щерський.

За його словами, жодна з країн "четвірки" не декларує своєї участі у проекті і не буде його бенефіціаром.

Читайте також: Польща сподівається, що США зупинять “Північний потік-2” санкціями

Як повідомлялося, проект "Північний потік-2" передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини поряд з уже діючим “Північним потоком”. Його потужність має становити 55 млрд кубометрів газу на рік, протяжність - понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проекту оцінюється в 9,5 млрд євро.

Комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко декілька днів тому заявив в українських ЗМІ: якщо проект газопроводу "Північний потік - 2" через Балтику буде реалізований, то Україна буде домагатися компенсації 12 млрд доларів у міжнародному арбітражі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-