Штати вийшли на саудівського наслідного принца у справі зниклого журналіста

Штати вийшли на саудівського наслідного принца у справі зниклого журналіста

Укрінформ
Високопоставлені радники президента США – Джон Болтон і Джаред Кушнер, а також держсекретар США Майк Помпео особисто наголошували в розмові з наслідним принцом Саудівської Аравії, що чекають від Ер-Ріяда вичерпної інформації по справі зниклого журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Радник з питань нацбезпеки Білого дому посол Джон Болтон, а також старший радник Білого дому Джаред Кушнер говорили з наслідним принцом Саудівської Аравії Мохаммедом Біном Салманом щодо зниклого журналіста The Washington Post", - зазначається в заяві.

Крім того, держсекретар США Майк Помпео здійснив телефонний дзвінок наслідному принцу, щоб знову підкреслити, "що Сполучені Штати очікують інформації".

Під час цих розмов представники адміністрації США запитували більше деталей, а також закликали уряд Саудівської Аравії бути прозорим у процесі розслідування.

Читайте також: У консульстві не працювали камери спостереження - наречена саудівського журналіста

"Ми продовжимо стежити за ситуацією", - зауважили в Білому домі.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня стало відомо про зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Востаннє його бачили, як він заходив до будівлі консульства Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Хашоггі був генеральним директором і головним редактором Al Arab Media Group, а також колумністом американського видання The Washington Post, де розміщував критичні публікації на адресу нинішнього керівництва Саудівської Аравії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-