У Британії запрацював закон про походження статків іноземних багатіїв

У Британії запрацював закон про походження статків іноземних багатіїв

Укрінформ
Влада Великобританії почала вимагати пояснення походження коштів від іноземних громадян, що підозрюються у збагаченні корупційним шляхом.

Про це повідомляє Associated Press.

«Жінка з Азербайджану, що витратила 16 мільйонів фунтів стерлінгів (21 мільйон доларів) у розкішному лондонському універмазі Harrods упродовж десяти років, стала першим об’єктом зацікавлення британської влади, щоб обкласти податками людей, котрі підозрюються у збагаченні корупційним шляхом», - йдеться у повідомленні.

Суд наказав Замірі Гаджиєвій пояснити, де вона отримала гроші, щоб придбати лондонський будинок за 11,5 млн фунтів (15 мільйонів доларів) поруч із Harrods та поле для гольфу за містом.

Сама Гаджиєва заперечує будь-які правопорушення; у випадку якщо вона не зможе пояснити джерело коштів, вона ризикує втратити свої розкішні апартаменти в Лондоні.

Читайте також: Британія може заморозити активи російських олігархів - The Times

Чоловік Гаджиєвої, колишній голова Міжнародного банку Азербайджану Джахангір Гаджиєв, був засуджений до 15 років в'язниці на батьківщині в 2016 році за шахрайство та розкрадання.

Це перший випадок застосування закону про "Пояснення статків нез’ясованого походження", що набув чинності у лютому. Він вимагає у заможних іноземців пояснювати свій розкішний спосіб життя у Великій Британії, якщо джерело їх багатства викликає сумніви. Британські чиновники навіть можуть заморозити підозрілі активи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-