Ураган

Ураган "Майкл" розігнався до 100 миль на годину

Карта
Укрінформ
Нова стихія, що виникла в Мексиканській затоці кілька днів тому як тропічний шторм, а в понеділок перетворилася на ураган першої категорії, продовжує набирати потужність і вже переросла до урагану другої категорії з силою вітрів понад 100 миль/год.

Про це поінформував у вівторок Національний центр ураганів США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ураган "Майкл" посилюється, рухаючись у північно-північно-західному напрямі з південного сходу Мексиканської затоки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається в статистичних даних, швидкість вітрів сягає 100 миль/год (160 км/год).

При цьому підкреслюється, що стихія уже зараз є небезпечною для життя. Крім того, ураган несе потужні опади, що загрожує повенями й руйнуванням на американському узбережжі затоки.

Потужність ураганів вимірюється за силою вітрів, відповідно до шкали Саффіра-Сімпсона. Так, до першої категорії відносять урагани, швидкість вітрів яких становить 74-95 миль/год. Друга категорія має показник 96-110 миль/год, третя – 111-129 миль/год, четверта – 130-156 миль/год. Найбільш руйнівними вважаються урагани п'ятої категорії, швидкість вітрів яких сягає 157 миль/год і більше.

Читайте також: У США шторм "Майкл" став ураганом: які штати першими приймуть удар

Як повідомляв Укрінформ, прогнозується, що "Майкл" досягне американського узбережжя в першій половині середи. Основний удар приймуть на себе штати Флорида, Алабама й Джорджія. Синоптики прогнозують, що стихія просуватиметься далі на північний схід США.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-