Ар’єв у ПАРЄ назвав єдиний шлях зупинити агресора

Ар’єв у ПАРЄ назвав єдиний шлях зупинити агресора

Укрінформ
Віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи, голова постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Володимир Ар’єв застеріг колег від підтримки рішення, яке може повернути делегацію країни-агресора до Асамблеї.

Про це народний депутат заявив у своєму виступі під час дебатів щодо змін до регламенту ПАРЄ стосовно повноважень національних делегацій, включаючи право голосу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Чи можуть пропозиції (щодо змін до регламенту – ред.) зробити Асамблею сильнішою? Давайте будемо щирими: саме Росія повною мірою стоїть за цим питанням... Нині ми обговорюємо речі, які повністю відповідають вимогам, що висуває Росія!» - зауважив Ар’єв у відповідь на заяви деяких депутатів про те, що питання регламенту жодним чином нібито не пов'язане з РФ.

Він нагадав членам Асамблеї, що Росія продовжує агресію проти України та кожного дня вбиває українських громадян.

«Що відбувається у Сирії, що сталося у Солсбері? А втручання у демократичні вибори! Є багато речей, які ми повинні обговорити, але Росія сама себе позбавила у правах», - зазначив віце-президент ПАРЄ.

Ар’єв констатував, що в Асамблеї хочуть повернути права російській делегації, не беручи до уваги той факт, що РФ не виконує своїх зобов'язань як член Ради Європи.  

«Єдиний шлях зупинити агресора – треба бути дуже жорсткими», - наголосив голова української делегації в ПАРЄ.

Нині в асамблеї тривають дебати із зазначеного питання.

Ідеться про пропозиції щодо змін до регламенту ПАРЄ стосовно відкликання або перегляду повноважень та/або прав щодо представництва та участі національних делегацій, а також щодо прав голосу членів та процедури голосування національних делегацій.

Пропозиції передбачають ускладнення для Асамблеї процедури накладання санкцій на національну делегацію, що, як пропонується, повинне отримати підтримку двох третин голосів депутатів, на відміну від простої більшості, що діє нині.

Читайте також: Політичні групи у ПАРЄ розділилися щодо "російського питання"

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, включаючи деяких представників керівництва організацій, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-