Американський Сенат затвердив Бретта Кавано суддєю Верховного суду США

Американський Сенат затвердив Бретта Кавано суддєю Верховного суду США

Укрінформ
Верхня палата Конгресу Сполучених Штатів затвердила кандидатуру Бретта Кавано на посаду судді Верховного суду США, попри скандал, пов’язаний зі звинуваченнями Кавано у сексуальних домаганнях.  

Голосування відбулося в суботу, повідомило американське видання The Hill

«Сенат у суботу затвердив Бретта Кавано суддєю Верховного суду»,- йдетьсяя у повідомленні.

Законодавці проголосували з незначною різницею - 50 проти 48, завершивши запекле політичне протистояння, яке тривало впродовж кількох місяців після того, як попередній суддя Верховного суду Ентоні Кеннеді оголосив про рішення піти на пенсію.

Голоси демократів і республіканців розділилися по партійних поглядах. Зокрема, представники Республіканської партії підтримали Бретта Кавано, який є ставлеником президента Трампа. Демократи голосували проти судді, якого одразу три жінки звинуватили в сексуальних домаганнях.

Тим не менше, в обох партіях по одному законодавцю проголосували всупереч головній партійній позиції.

Читайте також: Скандальний суддя: Сенат США відкрив шлях до голосування щодо Кавано

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп висунув Бретта Кавано на посаду судді Верховного суду США. Проти нього почали висуватися звинувачення з боку жінок у домаганнях у минулому.

Водночас на етапі слухань у Сенаті в профільному комітеті було прийняте рішення підтримати призначення судді за умови проведення проти нього розслідування ФБР. У четвер ввечері ФБР оприлюднило висновки розслідування, які не підтвердили провини Бретта Кавано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-