Скандальний суддя: Сенат США відкрив шлях до голосування щодо Кавано

Скандальний суддя: Сенат США відкрив шлях до голосування щодо Кавано

Укрінформ
Сенат США у четвер проголосував за припинення дебатів в процесі скандального розгляду креатури президента Трампа – судді Бретта Кавано – на посаду судді Верховного суду США, якого звинувачують у сексуальних домаганнях.

За це рішення висловився 51 сенатор, проти проголосували 49 законодавців, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Таким чином, Сенат відкрив шлях до основної процедури голосувань по кандидатурі Кавано, призначивши їх на суботу, 6 жовтня. Для затвердження на посаді кандидат має отримати більшість – 51 голос.

Президент США Дональд Трамп у цьому зв'язку одразу привітав рішення законодавців.

"Дуже пишаюся Сенатом США, який проголосував за те, щоб продовжити процедуру затвердження судді Бретта Кавано", - написав глава Білого дому в Твіттері.

Водночас розподіл голосів на засіданні Сенату в суботу може відрізнятися від сьогоднішнього, що не дає гарантій для остаточного затвердження ставленика Трампа. Зокрема, не всі ключові сенатори, які раніше виступили за проведення розслідування проти Кавано, у п'ятницю підтримали припинення дебатів.

Читайте також: Трамп під тиском дав добро на розслідування ФБР проти судді Кавано

Як повідомлялося, проти Бретта Кавано одразу три жінки висунули звинувачення в домаганнях сексуального характеру, що викликало обурення в американському суспільстві. Сам він усі звинувачення категорично заперечив.

На голосуванні в Юридичному комітеті Сенату цього тижня кандидатура Кавано була підтримана, однак за умови проведення розслідування Федеральним бюро розслідувань. У четвер ФБР надало висновки, в яких звинувачення не були підтверджені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-