Президент просить уряд надати гуманітарну допомогу Індонезії

Президент просить уряд надати гуманітарну допомогу Індонезії

Укрінформ
Президент Петро Порошенко звернувся до Кабінету Міністрів щодо негайної організації надання гуманітарної допомоги Індонезії.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Внаслідок землетрусу і цунамі в Індонезії загинуло більше 1400 осіб. Індонезія для нас дуже близька, попри відстань», - зазначив Президент.

На його думку, українська допомога продуктами харчування, ліками може врятувати життя. "Це позиція справжнього друга і партнера. І ми завжди відкликаємось на подібні заходи", - наголосив глава держави.

Президент підкреслив, що Індонезія завжди голосувала за підтримку українських резолюцій в ООН та нагадав, що в серпні 2016 року відвідував цю країну з візитом.

Читайте також: ООН виділила Індонезії $15 мільйонів для ліквідації наслідків землетрусу

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня в Індонезії сталася серія землетрусів з подальшим цунамі. Вночі та вранці 2 жовтня біля берегів Індонезії зафіксували три нових потужних землетруси. Кількість загиблих унаслідок серії землетрусів з подальшим цунамі складає 1407 осіб.

Також 3 жовтня у постраждалому від стихійного лиха Сулавесі сталося виверження вулкана. Не виключено, що причиною виверження стала сейсмічна активність у районі.

Фото: Xinhua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-