Верховний суд Іспанії підтвердив вирок екс-главі МВФ, засудженому за шахрайство

Верховний суд Іспанії підтвердив вирок екс-главі МВФ, засудженому за шахрайство

Укрінформ
В Іспанії суд залишив в силі вирок колишньому керуючому директору Міжнародного валютного фонду Родріго Рато, засудженому до 4,5 року ув'язнення за обвинуваченням у шахрайстві із кредитними картками.

Про це повідомляє Reuters.

«Колишній керуючий директор Міжнародного валютного фонду Родріго Рато повинен відбути у в’язниці термін у  чотири з половиною року позбавлення волі за зловживання кредитними картками компанії, коли він працював у державному банку Bankia. Це підтвердив у середу верховний суд Іспанії», - йдеться у повідомленні.

Рато, який був міністром економіки в Іспанії та видатним діячем у правлячій Народній партії (ПП), перш ніж перейти до МВФ, був головою правління Bankia протягом двох років, аж до початку кризи в компанії та докапіталізації з державного бюджету в 2012 році. 

Читайте також: Глава МВФ попередила про наближення глобальної фінансової кризи

У 2017 році суд визнав Рато винним у неправомірному використанні кредитних карток і встановив, що він мав змогу покласти край функціонуванню схеми, в якій брали участь десятки інших керівників та членів правління Bankia.

Рато оскаржив це рішення та заперечив будь-яке правопорушення, стверджуючи, що кошти, які він накопичував на кредитних картках Bankia, були законними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-