Президент Вірменії відправив у відставку шістьох міністрів

Президент Вірменії відправив у відставку шістьох міністрів

Укрінформ
Президент Вірменії Армен Саркісян 3 жовтня відправив у відставку шістьох міністрів після масових протестів перед будівлею парламенту в Єревані.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Чиновники представляли партії "Процвітаюча Вірменія" і "Дашнакцутюн", раніше до їхньої відставки закликав прем’єр-міністр Нікол Пашинян», - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що 2 жовтня їхні фракції підтримали поправки, що ускладнюють проведення дострокових виборів.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян пообіцяв подати у відставку, щоб спровокувати дострокові парламентські вибори до кінця року. Пашинян сказав про це пізно ввечері 2 жовтня на мітингу в Єревані, де зібралися десятки тисяч його прихильників.

Пашинян закликав своїх прихильників вийти під стіни парламенту в центрі Єревана 2 жовтня відразу після того, як депутати з "Процвітаючої Вірменії" та "Дашнакцутюн" приєдналися до колишньої владної Республіканської партії в ухваленні закону, який ускладнить процес розпуску парламенту.

За конституцією Вірменії, дострокові вибори можуть бути скликані тоді, коли прем’єр подасть у відставку, а парламент не зможе замінити його кимось іншим протягом двох тижнів.

Пашинян наполягає, що нинішні Національні збори (парламент) "не представляють вірменський народ", і що він отримав мандат від народу на розпуск парламенту 23 вересня, коли його політична сила "Мій крок" виграла вибори до міської ради Єревана, набравши понад 80% голосів.

Читайте також: У Єревані - масові протести

Республіканську партію Вірменії очолює колишній прем’єр-міністр країни Серж Саргсян. Він пішов у відставку з посади голови уряду на тлі масштабних антикорупційних протестів у травні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-