У Німеччині визначили умови для трудових мігрантів з третіх країн

У Німеччині визначили умови для трудових мігрантів з третіх країн

Укрінформ
Правляча коаліція в Німеччині в ніч на вівторок досягла компромісу в питанні трудової міграції з третіх країн.

Деталі угоди, яка має бути оформлена у майбутньому законі про міграцію, представили глави МВС Горст Зеехофер, Мінпраці Губертус Гайль і Мінекономіки Петер Альтмаєр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Першочерговим завданням було б використати внутрішній потенціал і європейський ринок праці, проте цього недостатньо для стабілізації економіки: потрібна імміграція з третіх країн», - сказав міністр внутрішніх справ Зеехофер.

Він уточнив, що потреба у кваліфікованих робітниках сьогодні більша, ніж у вчених. Зеехофер анонсував нововведення: ті, хто приїжджають до Німеччини у пошуках працевлаштування, зможуть знаходитися у країні впродовж 6 місяців. Те, які професії вимагатимуться, визначатиме ринок праці. Важливою умовою є те, щоб ті, хто шукає роботу, були у змозі самі заробляти собі на життя, ніякої «інтеграції в соціальні схеми» такі мігранти не отримають.

Читайте також: Британія не віддаватиме перевагу працівникам з ЄС після Brexit – ЗМІ

Ще одна важлива вимога - знання німецької мови. Передбачається прискорити процес визнання дипломів, а також створити можливості для претендентів отримати мовну підготовку, зокрема в інститутах Гете в їхніх країнах.

Міністр праці Гайль уточнив, що знання мови має бути достатнім для спілкування й виконання професійних обов'язків, але не обов'язково "досконалим".

Глава Мінекономіки Альтмаєр назвав подію «гарним днем для Німеччини і для німецької економіки».

Планується, що після ухвалення такого закону Німеччина стане привабливішою для кваліфікованих іноземних робітників. Він також повинен буде регулювати і контролювати приплив шукачів роботи з країн, що не входять в ЄС.

Партії, що входять до правлячої коаліції, - ХДС, ХСС та СДПН - підтвердили, що продовжать дотримуватися принципу розділення між трудовою міграцією та політичним притулком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-