Археологи знайшли в Індії малюнки, що можуть належати невідомій цивілізації

Археологи знайшли в Індії малюнки, що можуть належати невідомій цивілізації

Фото
Укрінформ
Археологи знайшли в Індії наскельні малюнки, вік яких вимірюється десятками тисяч років і які можуть належати раніше невідомій цивілізації.

Зображення виявлено у штаті Махараштра на заході Індії, повідомляє ВВС.

"Тисячі малюнків, вирізьблених на камені, відомих як петрогліфи, виявили на верхівках пагорбів у районі Конкан на заході штату Махараштра", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, більшість малюнків залишалася непоміченою протягом тисяч років. Їх укривав товстий шар землі та бруду. Але деякі зображення все ж були відомі - їх вважали святими і їм поклонялися місцеві жителі в деяких районах.

Фахівців уражає величезна різноманітність різьблень - на них зображені тварини, птахи, люди та геометричні фігури.

А те, як намальовані петрогліфи, і їхня схожість із тими, що знаходять в інших частинах світу, дає експертам підстави вважати, що вони створені в доісторичні часи та є, можливо, найстарішими з відомих науці.

Читайте також: Біля Софійського собору знайшли сенсаційні артефакти

"Наше перше припущення після вивчення цих петрогліфів полягає в тому, що їх було створено близько 10 000 років до нашої ери", - зазначив директор департаменту археології штату Махараштра Теас Гардж.

На його думку, зображення створили представники суспільства мисливців-збирачів, яким не було знайоме сільське господарство.

"Ми не знайшли жодних зображень сільськогосподарських робіт, але на малюнках були сцени полювання на тварин, а також деталізація форм тварин, тому автор знав про тварин і морських істот. Це свідчить про його залежність від полювання задля їжі", - розповів він.

Доктор Шрікант Прадхан, дослідник і історик мистецтв у коледжі Декана в Пуні, який детально вивчав петрогліфи, вважає, що це мистецтво надихалося тими речами, які люди спостерігали навколо себе.

Однак, виникає питання, чому деякі з петрогліфів зображують тварин, таких як носороги та бегемоти, які не зустрічаються в Індії.

Уряд штату виділив 3,2 мільйона доларів на подальше вивчення 400 із виявлених малюнків.

Фото: BBC MARATHI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-