У Стокгольмі стартує Нобелівський тиждень

У Стокгольмі стартує Нобелівський тиждень

Укрінформ
У понеділок, 1 жовтня, в Стокгольмі (Швеція) стартує Нобелівський тиждень-2018, і першими назвуть лауреатів Нобелівської премії в галузі фізіології і медицини.

Про це повідомляє сайт Нобелівського комітету.

"У Нобелівському комітеті 1 жовтня назвуть імена лауреатів Нобелівської премії у галузі фізіології і медицини, 2 жовтня - фізики, 3 жовтня - хімії. П'ятого жовтня в столиці Норвегії Осло стане відомий лауреат премії миру, а 8 жовтня знову в Стокгольмі назвуть володаря премії з економіки пам'яті Альфреда Нобеля", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Трамп і Кім Чен Ин увійшли до списку кандидатів на Нобелівську премію миру

Як повідомлялося, цього року Шведська королівська академія наук вирішила відмовитися від вручення Нобелівської премії з літератури. Причиною став скандал у комітеті, який визначає ім'я лауреата. У центрі подій опинилася поетеса Катарина Фронстенсон. Її чоловіка, фотографа Жана-Клода Арно звинуватили в сексуальних домаганнях. Крім того, Фростенсон була названа  як джерело семи випадків дострокового просочування інформації про ім'я лауреата "нобелівки". Рішення Шведської академії підтримав Нобелівський комітет. Наступного лауреата премії з літератури назвуть у 2019 році.

Церемонія вручення Нобелівських премій відбудеться 10 грудня - у день смерті засновника нагороди, промисловця і винахідника Альфреда Нобеля. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-