У Греції з островів на материк планують переправити шість тисяч мігрантів

У Греції з островів на материк планують переправити шість тисяч мігрантів

Укрінформ
Уряд Греції має намір переправити зі східних Егейських островів близько 6 тисяч біженців, аби розвантажити переповнені табори для мігрантів. 

Про це заявив міністр міграційної політики країни Дімітріс Віцас у розмові з журналістами, повідомляє DW

"Лише впродовж останніх кількох тижнів з островів на материкову частину Греції переправили близько тисячі мігрантів. Однак через зростання кількості новоприбулих мігрантів ситуація в таборах для біженців на Егейських островах значно погіршилася", - розповів грецький міністр.

За його словами, ситуація в місцях тимчасового перебування біженців на островах наближається до критичної межі. Приміром, лише на острові Лесбос перебуває близько 10 тисяч мігрантів і шукачів притулку. У головному тамтешньому таборі, розрахованому на максимум 3100 осіб, нині живе не менше 8 тисяч шукачів притулку.

Так само критичною є ситуація й на острові Самос, де в невеличкому таборі на 650 осіб зібралося близько 4 тисяч шукачів притулку. 

Раніше гуманітарні організації вже застерігали від загрози соціального вибуху на цих островах через ситуацію з біженцями.

Читайте також: Іспанці у вихідні врятували понад 450 мігрантів у Середземному морі

Як відомо, 2016 року ЄС і Туреччина підписали двосторонню угоду, згідно з якою турецька сторона зобов'язувалася приймати назад біженців та мігрантів, котрі прибули до ЄС з через її територію. Крім того, Анкара обіцяла жорсткіше протистояти діяльності контрабандистів, котрі перевозили морем мігрантів з Туреччини до Європи. ЄС, своєю чергою, погодився надавати Туреччині мільярдну грошову допомогу для забезпечення біженців продуктами харчування та речами першої необхідності. 

Ця угода привела до різкого зменшення кількості шукачів притулку, що прибували до Греції через Туреччину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-