Комітет Сенату США підтримав суддю Кавано попри звинувачення в домаганнях

Комітет Сенату США підтримав суддю Кавано попри звинувачення в домаганнях

Укрінформ
Юридичний комітет Сенату США, який контролюється республіканською більшістю, в п'ятницю підтримав кандидатуру Бретта Кавано в процесі призначення його на пост судді Верховного суду США попри його звинувачення в сексуальних домаганнях.

Для остаточного затвердження кандидат має пройти процедуру загального голосування в Сенаті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Кавано зміг заручитися лише мінімальною підтримкою – 11-ти сенаторів, ще десятеро законодавців проголосували "проти". Деякі з них, представники Демократичної партії, залишили залу на знак протесту.

Голосування відбулося на наступний день після слухань Бретта Кавано та професора Крістін Форд, яка власне заявила про насильство з його боку у 1982 році, коли вони були учнями старшої школи в штаті Мериленд. Сам же Кавано категорично заперечує всі звинувачення.

Читайте також: Трамп закликає Сенат голосувати за суддю Кавано, звинуваченого у домаганнях

Член юридичного комітету, сенатор-республіканець Джефф Флейк, який до цього не визначився зі своїм вибором, у п'ятницю погодився підтримати Кавано за однієї умови. Законодавець вимагає, щоб справу зі звинуваченнями в насильстві з його боку розслідувало ФБР.

Остаточна процедура затвердження в сесійній залі Сенату може відбутися вже ближчими днями.

Фото: wn.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-