Трамп закликає Сенат голосувати за суддю Кавано, звинуваченого у домаганнях

Трамп закликає Сенат голосувати за суддю Кавано, звинуваченого у домаганнях

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп і далі підтримує кандидатуру Бретта Кавано на посаду судді Верховного суду, попри звинувачення на його адресу у сексуальних домаганнях.

Про це глава Білого дому написав у Twitter після драматичних слухань у справі Кавано в комітеті Сенату з питань юстиції, повідомляє DW.

"Суддя Кавано показав Америці, чому саме я номінував його. Його свідчення було потужним, чесним і таким, що привертає увагу", - заявив Трамп.

Президента США назвав процес затвердження судді "абсолютною профанацією", звинуватив демократів у спробах "затягувати, заважати і опиратися" та закликав Сенат голосувати за Кавано. "Сенат мусить проголосувати!" - наголосив Трамп.

Як зазначається, комітет з питань юстиції Сенату США заслухав свідчення 53-річного судді Бретта Кавано та 51-річної професора університету Пало Алто в Каліфорнії Крістін Блазі Форд, яка звинувачує його у спробі згвалтування 36 років тому, коли обоє ще навчались у школі.

Суддя заявив, що ніколи не вчиняв сексуальних домагань, а також наголосив, що його "не залякають" і не змусять відкликати свою кандидатуру.

При цьому, як повідомляється, під час слухань він часом зривався на крик або ж не стримував сліз.

Читайте також: Трамп оголосив кандидата на посаду судді Верховного суду

Очікується, що голосування у комітеті юстиції у справі Кавано відбудеться 28 вересня, голосування в Сенаті можливе 2 жовтня.

Раніше Крістін Блазі Форд розповіла в інтерв'ю американському виданню The Washington Post, що номінований Трампом на посаду у Верховному суді Кавано намагався згвалтувати її на початку 1980-х років. За словами жінки, під час вечірки однокласників у одному з приватних помешкань Кавано заштовхнув її в кімнату та спробував здерти з неї одяг, водночас затуляючи їй рота рукою. Форд вдалося вирватися й вибігти з будинку.

Кавано заперечує висунені проти нього звинувачення.

Суддя-консерватор Кавано відомий тим, що тривалий час співпрацював з республіканцями. Президент США Дональд Трамп висунув кандидатуру Кавано на посаду судді Верховного суду 9 липня цього року. Трамп зацікавлений у закритті вакансії в Верховному суді до того, як у США відбудуться проміжні вибори до Конгресу, заплановані на листопад цього року.

Судді Верховного суду, які призначаються довічно, ухвалюють рішення з ключових питань, щодо яких суди нижчої юрисдикції часто не можуть дійти згоди. За останні роки рішення Верховного суду неодноразово означали масштабні суспільні зміни в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-