Нова Зеландія підтримує реформування Радбезу ООН - прем'єр

Нова Зеландія підтримує реформування Радбезу ООН - прем'єр

Укрінформ
Організація Об’єднаних Націй вкрай потребує суттєвого реформування заради підвищення ефективності.

Таку думку висловила прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн, виступаючи на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми рішуче підтримуємо зусилля Генсека ООН із реформування Організації, аби зробити її більш ефективною, модернізувати, аби вона була спроможною реагувати на сучасні виклики. Ми заохочуємо його бути амбітним і підтримуємо ці амбіції”, - сказала Ардерн.

Вона звернула увагу на нагальну необхідність реформувати механізм накладення вето постійними членами Ради Безпеки ООН. “Урешті-решт, саме нам - державам-членам - належить просувати зміни в ООН. Це включає і реформування Ради Безпеки. Якщо ми хочемо, аби Радбез виконував свою функцію із підтримання міжнародного миру та безпеки, то його підходи мають бути оновлені, аби їх не ослабляло використання вето”, - наголосила глава уряду Нової Зеландії.

Зазначимо, що прем'єр-міністр Нової Зеландії стала першою главою держави, яка відвідала засідання Генасамблеї ООН з немовлям.

Читайте також: Грузія в ООН вимагає від Росії вивести війська з Абхазії та Південної Осетії

Під час дебютного виступу прем'єр-міністра на Саміті миру пам'яті Нельсона Мандели її тримісячну доньку Неве тримав на руках батько Кларк Гейфорд.

Ардерн взяла доньку у поїздку, оскільки продовжує годувати немовля груддю і не може залишати дитину надовго.

Поїздка Кларка Гейфорда оплачується з сімейного бюджету, оскільки він може відвідувати як чоловік не всі заходи, на яких має бути присутньою Ардерн, і головна його мета у цій поїздці — доглядати доньку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-