Ассанж залишив посаду редактора Wikileaks через відсутність інтернету

Ассанж залишив посаду редактора Wikileaks через відсутність інтернету

Укрінформ
Джуліан Ассанж залишив посаду редактора Wikileaks через відсутність доступу до інтернету.

Про це повідомляє The Times.

"Його команда зазначила, що через недостатню кількість інформації Ассанж вимушений піти з посади, але він залишається "видавцем" Wikileaks", - пише видання.

В офіційній заяві Wikileaks зазначається, що Ассанж призначив своїм наступником ісландського журналіста-розслідувача Крістіна Храфнсона. Храфнсон є співробітником Wikileaks з 2010 року.

Як відомо, засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж перебуває на території посольства Еквадору в Лондоні з червня 2012 року, аби уникнути екстрадиції до Швеції, де розслідували справу за обвинуваченням його у сексуальних домаганнях і згвалтуванні.

Шведські прокурори закрили справу торік, однак щодо Ассанжа досі діє ордер на арешт у Великій Британії через несплату застави у 2012 році. 

Читайте також: Російські дипломати хотіли таємно вивезти Ассанжа з Британії - ЗМІ

Засновник WikiLeaks також побоюється, що вихід із посольства загрожуватиме йому екстрадицією до США, де йому можуть пред'явити звинувачення у незаконній публікації секретних військових та дипломатичних документів.

У березні Ассанжа позбавили доступу до інтернету через порушення ним угоди, підписаної у 2017 році. Тоді він зобов’язався не публікувати у Wikileaks інформацію, яка є втручанням у справи інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-