Глава МЗС Британії розповів про

Глава МЗС Британії розповів про "жорстку" розмову з Лавровим у Нью-Йорку

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант назвав «досить жорсткою» розмову зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим в кулуарах Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Про це повідомляє Sky News.

«Я вважаю, що дипломатична фраза, яку ми використовуємо - це відвертий обмін думками. Це було досить жорстко. Тому що це неприйнятно, щоб Росія давала вказівки своїм агентам ГРУ використати хімічну зброю на британській землі", - поділився глава британського МЗС.

Він нагадав, що існують певні міжнародні норми, згідно з якими країни не повинні використовувати  хімічну зброю. Проте, останнім часом ситуація міняється, і світ може спостерігати, як хімзброю використовує режим Асада в Сирії, а РФ — у Великій Британії.

«Країни на зразок Росії та Британії повинні об'єднатися, щоб зробити світ безпечним місцем. Але якщо один з нас посилає своїх військових офіцерів використати хімічну зброю на вулицях іншого, цього не станеться", - сказав Хант Лаврову.

Нагадаємо, 5 березня в британському Солсбері були знайдені без свідомості і відправлені до лікарні з отруєнням невідомою речовиною колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль та його дочка Юлія. Речовину ідентифікували як нервово-паралітичний агент «Новічок». 

Читайте також: У Лаврова попередили США, щоб не "гралися з вогнем"

У Організації по забороні хімічної зброї пришли до укладення, що влада Великобританії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження «Новічка».

5 вересня прокуратура Велик Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних в спробі замаху на Скрипалів. За словами британського прем'єр-міністра Терези Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані є офіцерами ГРУ.

Фото: Jack Taylor/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-