Президент Лівану «вказав на двері» сирійським біженцям

Президент Лівану «вказав на двері» сирійським біженцям

Укрінформ
На території Лівану перебуває понад 1,5 млн сирійських біженців, а оскільки ситуація в їхній країні поліпшилася, їм час повертатися додому.

Про це заявив президент Лівану Мішель Аун на загальних дебатах високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні кількість переміщених сирійців на території Лівану перевищує 1,5 млн осіб", - заявив президент.

За його словами, у 2014 році УВКБ ООН нарахувала на території Лівану близько 1 млн біженців із Сирії, після чого припинила підрахунок. Однак їх кількіст зростала, що не могло не позначитися на місцевих громадах, зокрема щодо безпеки (рівень злочинності зріс ільш як на 30%), економіки (рівень безробіття зріс до 21%), демографії (густота населення в Лівані зросла з 400 до 600 осіб на 1 кв. км).

"На додачу до проблем недостатності ресурсів та міжнародної допомоги Лівану, все це означає, що ми не зможемо далі нести цей тягар", - заявив Аун.

Читайте також: Перша тисяча сирійців повернулися на батьківщину з Лівану

"Позиція моєї країни полягає в тому, що потрібно зміцнити право на безпечне та стійке повернення сирійців у свою країну без подальшого зволікання у вирішенні цього важливого питання. Рішення не має бути пов’язане ні з яким політичним урегулюванням, адже неясно, коли воно буде досягнуте... Ми мусимо прагнути того, що проблема переміщення була вирішена в контексті різноманітних ініціатив", - заявив президент Лівану.

Водночас він підтвердив свою ініціативу щодо створення у Лівані міжнародного центру для постійного діалогу між релігіями, цивілізаціями та націями, що допоможе розбудувати міжнародну культуру миру та уникнути конфліктів і воєн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-