Сирійський міністр заявляє, що Дамаск поверне контроль над Ідлібом

Сирійський міністр заявляє, що Дамаск поверне контроль над Ідлібом

Укрінформ
Міністр закордонних справ Сирії Фейзал Мекдад заявив, що Дамаск у будь-який спосіб поверне собі контроль над регіоном Ідліб - останнім великим повстанським анклавом у країні.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву сирійського міністра в газеті "Аль-Ватан" цього вівторка.

"Оскільки ми перемогли у кожному куточку Сирії, то здобудемо перемогу і в Ідлібі. Меседж наш дуже ясний для кожного, кого це питання хвилює: ми прийдемо в Ідліб або військовим шляхом, або мирними засобами", - сказав він.

Теперішнє перемир'я - наслідок нещодавнього мирного посередництва Туреччини та Росії - для Сирії, на думку міністра, не є перешкодою на шляху до фінальної мети - відновлення влади президента Башара Асада на всій території Сирії, де громадянська війна триває ще з 2011 року.

Читайте також: Болтон назвав ескалацією передачу Росією Асаду комплексу С-300

Як відомо, минулого тижня в Сочі було підписано російсько-турецьку угоду про припинення наступу сирійської урядової армії, союзником якої є Москва, на позиції повстанців в Ідлібі, яких підтримує Туреччина. Таким чином, було погоджено деескалацію та демілітаризацію, а всі радикально налаштовані повстанці-ісламісти повинні залишити регіон до середини жовтня.

За останні кілька років Дамаск військовим шляхом повернув контроль над майже усією територією Сирії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-