Сінгапур отшрафував Uber на $6,6 мільйона та обмежив у діях

Сінгапур отшрафував Uber на $6,6 мільйона та обмежив у діях

Укрінформ
Антимонопольний комітет Сінгапуру наклав штрафи на компанії Grab та Uber та ввів обмеження на їх діяльність після того, як їх злиття у березні призвело до подорожчання послуг на ринку.

Про це повідомляє Reuters.

«У Сінгапурі накладено штрафи на компанії Grab та Uber та введено обмеження на їх діяльність, щоб відкрити ринок їхнім конкурентам після того, як злиття двох гігантів у березні призвело до подорожчання послуг», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Uber має сплатити 6,6 мільйона доларів США, а Grab - 6,4 мільйона доларів США.

Компанія також має продати частину бізнесу, яка надає послуги з прокату автомобілів, будь-якому конкуренту, який запропонує "розумну" суму. Американській компанії також заборонено продавати самі машини для прокату компанії Grab без дозволу Антимонопольного комітету.

Читайте також: У Нью-Йорку планують обмежити видачу ліцензій для таксі Uber і Lyft

В Uber уже заявили, що рішення АМК грунтувалося на "неадекватно вузькому визначенні ринку", тож компанія розгляне можливість подання апеляції на рішення сінгапурського органу.

У свою чергу, в Grab повідомили, що угода була укладена без порушення національного законодавства.

Компанія Uber продала свій бізнес у Південно-Східній Азії більшому регіональному конкуренту Grab у березні в обмін на 27,5-відсоткову частку акцій сінгапурської компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-