Циклон Фаб'єнн в Австрії вночі валив дерева і руйнував споруди

Циклон Фаб'єнн в Австрії вночі валив дерева і руйнував споруди

Укрінформ
В ніч проти понеділка з Німеччини в Австрію прийшов потужний штормовий циклон Фаб'єнн.

Про це повідомляє 24 вересня провідне австрійське інформагентство АРА.

"Перший цьогоріч осінній шторм пронісся Австрією в ніч проти понеділка зі швидкістю вітру понад 100 км/год. За інформацією Центральної установи метеорології та геодинаміки (ZAMG), найбільша швидкість вітру у 153,7 км/год була зафіксована на горі Зоннвендштайн (1500 метрів на рівнем моря) у районі Земмерінг земля Нижня Австрія", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що катастрофічних наслідків циклон не мав - шторм, що у другій половині дня вирував у центральних та південних регіонах ФРН, прийшов уночі в Австрію вже дещо ослабленим.

Попри потужну силу вітру, великих руйнувань і пошкоджень інфраструктурі в Австрії не завдано. В окремих федеральних землях потужний вітер повалив дерева, подекуди були перекриті дороги, зафіксовано випадки падіння дерев на автомобілі та незначні руйнування споруд. Проте повідомлення про потерпілих і загиблих людей не надходили.

Прогнозується, що протягом дня потужні пориви вітру ще зберігатимуться, однак у вівторок, 25 вересня, стихія вщухне.

Читайте також: Через тайфун "Мангхут" у Китаї постраждали півмільйона людей

Як повідомлялося, значних збитків штормовий циклон Фаб'єнн спричинив у сусідній Німеччині. У центральних та південних федеральних землях шторм виривав з корінням дерева та зносив дахи, у багатьох місцях через падіння дерев заблоковано автодороги та вулиці. Через негоду затримки рейсів спостерігалися в найбільшому аеропорту країни – у Франкфурті-на-Майні. Від падіння дерев та інших зірваних поривами вітру предметів постраждало багато ділянок залізничної колії. Місцями це призвело до скасування залізничного сполучення або істотних запізнень потягів.

Не обійшлося без жертв: у Баварії загинула літня жінка, на яку впало дерево, а в землі Баден-Вюртемберг тяжко травмовано чотирирічну дитину внаслідок падіння дерева на автомобіль.

У Швейцарії циклон призвів до затримки рейсів в аеропортах Цюриха, Базеля та Женеви.

Фото: АРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-