В Оттаві через торнадо 70 тисяч містян лишилися без світла

В Оттаві через торнадо 70 тисяч містян лишилися без світла

Укрінформ
Через руйнування, яких завдали у п’ятницю два торнадо у столиці Канади Оттаві та її околицях, працівникам федерального уряду наказали не виходити на роботу.  

Про це повідомляється на сторінці секретаріата міністерства фінансів Канади у Тwitter.

“У відповідь на запит міськадміністрації та поліції Оттави з метою мінімізації зайвого пересування співробітників федерального уряду у столичному регіоні просять у понеділок працювати з дому”, - заявили у Мінфіні.  

Окрім цього, в понеділок будуть закритими також англомовні школи Оттави й частина франкомовних.

Керівник поліції Оттави Чарльз Бордельо закликав усіх мешканців столиці залишатися в понеділок вдома. “Мінімізуйте, будь ласка, необов’язкові подорожі. Якщо можете працювати з дому або уникнути пересування в понеділок - ми закликаємо до цього”, - сказав Бордельо.

За інформацією міськадміністрації Оттави, у неробочому стані в місті залишається близько 400 світлофорів, що може викликати проблеми на дорогах.

Читайте також: Через торнадо в Канаді постраждали 25 осіб

У державному монополісті із постачання електроенергії Hydro One уточнили, що без світла в столиці залишається близько 70 тисяч користувачів, ще близько 10 тисяч - у сусідньому місті Гатіно. Оскільки п’ятничне торнадо знищило одну з двох великих трансформаторних станцій Оттави, на повне відновлення постачання електроенергії знадобиться кілька днів.

Раніше повідомлялося, що швидкість вітру у п’ятницю в Оттаві сягала 265 км\год.

Торнадо не властиві для Оттави й трапляються у місті рідко. Однак, через зміни клімату протягом останніх років вони значно почастішали.

Фото: twitter.com/hydroottawa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-