У Вашингтоні не виключають нової зустрічі Трампа з Кім Чен Ином

У Вашингтоні не виключають нової зустрічі Трампа з Кім Чен Ином

Укрінформ
Після того, як на переговорах лідерів Південної Кореї і КНДР стало відомо, що Кім Чен Ин хотів би ще раз зустрітися з президентом США, у Вашингтоні не виключили такої можливості за умови, якщо це сприятиме суттєвому прогресу.

Таку позицію озвучив в інтерв'ю Fox News державний секретар США Майк Помпео.

"Ми працюємо над цим, але все ще залишається зробити певний обсяг роботи, щоб переконатися в тому, що умови є правильними, і що два лідери перебувають на тих позиціях, де ми можемо досягти значного прогресу", - відповів він на запитання, чи готова адміністрація США говорити з північнокорейською стороною про наступну зустріч.

У цьому зв'язку глава Держдепу зауважив, що зараз діалог з представниками Пхеньяна відбувається в багатьох місцях та на різних рівнях. За його словами, дискусії зосереджуються на тому, "як просуватися далі, які кроки необхідно зробити".

Читайте також: Трамп відмовився від ідеї розсекретити документи у "російській справі"

Помпео нагадав також, що Рада Безпеки ООН прийняла дві резолюції, які вимагають від Північної Кореї повної денуклеаризації. "Це є метою президента (Трампа – ред.). І ми віримо, що можемо досягти цього", - підсумував держсекретар США.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин провели першу історичну зустріч 12 червня в Сінгапурі. За результатами переговорів сторони підписали спільну заяву, у якій домовилися про зустрічні кроки принаймні по чотирьох пунктах. У документі були, зокрема, підтверджені наміри встановити нові двосторонні відносини; побудувати міцний мир у КНДР; провести повну денуклеаризацію Корейського півострова; а також повернути останки загиблих у Корейській війні. Крім того, у спільній заяві була закріплена домовленість щодо продовження переговорного процесу між двома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-