Засновник Alibaba відмовив США у створенні мільйона робочих місць

Засновник Alibaba відмовив США у створенні мільйона робочих місць

Укрінформ
Китайський мільярдер, засновник гіганта онлайн-рітейлу Alibaba Джек Ма, заявив, що його обіцянка щодо створення мільйона робочих місць у США зірвана торговельною суперечкою між Пекіном та Вашингтоном

Про це повідомляє AFP.

"Ма каже, що торговельна війна між США та Китаєм може тривати десятиріччями", - зазначається у повідомленні.

Причиною він назвав торговельну суперечку між Пекіном та Вашингтоном. Свою обіцянку він робив у сподіванні на продовження співпраці КНР та США, пояснив Ма.

Заява Ма на початку 2017 року після зустрічі з Дональдом Трампом у Trump Tower вже тоді була сприйнята скептично аналітиками, зазначає агенція AFP. Тоді власника багатомільярдної бізнес-імперії запідозрили у піарі, позаяк мільйон робочих місць - майже один відсоток від усього робочого ринку Сполучених Штатів.  

Читайте також: Трамп каже, що відносини США з КНДР "заспокоїлись"

Як відомо, Трамп вимагає від Китаю поліпшення доступу до ринків та захисту інтелектуальної власності для компаній із США.

Вашингтон встановив мита щодо китайської продукції на $50 мільярдів, змусивши Пекін провести радикальні зміни у торговельній стратегії, галузі передачі технологій та субсидування високотехнологічної промисловості.

Китай вирішив вжити заходів у відповідь на "митну війну", розпочату президентом США Дональдом Трампом, та підвищив митні тарифи на американські товари на 60 мільярдів доларів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-