Китай заперечує втручання в американські вибори

Китай заперечує втручання в американські вибори

Укрінформ
Уряд Китаю не втручається у внутрішню політику інших країни, зокрема у проміжні вибори до Конгресу США, які відбудуться 6 листопада.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства закордонних справ КНР Генг Шуанг, повідомляє AFP.

"Всі, хто має певні знання щодо дипломатії Китаю, знає, що ми не втручаємося у внутрішні справи інших країн", - сказав він.

Раніше американський президент Дональд Трамп стверджував, що Китай втручається у внутрішню політику Сполучених Штатів через розширення торговельної війни, яка направлена проти інтересів електорату самого Трампа.

Читайте також: Трамп звинуватив Китай у спробах змінити результати виборів у США

Як зазначає The Independent, Пекін раніше підвищив мита на сільськогосподарські товари, які насамперед виробляються в американських штатах, де велика кількість виборців підтримує Трампа. Якщо саме в цих штатах виборці стануть більш невдоволеними, то це може призвести до втрати голосів для партії американського президента на проміжних виборах до Конгресу США, які відбудуться 6 листопада.

Як повідомлялося, Китай вирішив вжити заходів у відповідь на "митну війну", розпочату президентом США Дональдом Трампом, та підвищив митні тарифи на американські товари на 60 мільярдів доларів.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-