У США готують резолюцію із закликом до РФ вивести війська з Придністров'я

У США готують резолюцію із закликом до РФ вивести війська з Придністров'я

Укрінформ
У Сенаті США зареєстровано проект резолюції із закликом до Росії вивести свої війська та озброєння з території Придністровського регіону Молдови.

Про це поінформували у прес-службі парламенту Молдови за підсумками візиту до США спікера парламенту Андріана Канду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Окрім вимоги про виведення російських військ і озброєння з території Придністровського регіону, Російську Федерацію закликають утриматися від економічних погроз і тиску на Молдову, а також від підтримки сепаратистських рухів на території країни", - йдеться у повідомленні.

США висловлюють також беззастережну підтримку суверенітету і територіальній цілісності Молдови, закликаючи всіх зацікавлених у мирному врегулюванні Придністровського конфлікту сторін утриматися від односторонніх деструктивних дій.

Читайте також: Війська РФ знову проводять навчання у Придністров'ї

У документі американські сенатори висловилися на підтримку суверенних прав Молдови на поглиблення стратегічного партнерства зі США та Євросоюзом.

Як повідомляв Укрінформ, на території невизнаного Придністров'я розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1400 військовослужбовців), а на військових складах у селі Колбасна Рибницького району зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-