Дуда запевняє, що Трамп - проти Nord Stream 2

Дуда запевняє, що Трамп - проти Nord Stream 2

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп підтримує позицію Польщі, виступаючи проти будівництва в Європі газопроводу "Північний потік-2".

На цьому після зустрічі з главою Білого дому Дональдом Трампом у Вашингтоні заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Президент США налаштований рішуче проти "Північного потоку-2". Він вважає, що це політичний, а не економічний проект",- зазначив Дуда.

За його словами, Трамп не розуміє позиції Німеччини з цього приводу і переконує, що Берлін стає ще більш залежним від Москви.

Президент РП підкреслив, що на зустрічі з Трампом він наголосив на небезпечності цього газопроводу для Європи, зокрема і Польщі, оскільки це означатиме "зростання російської домінації на газовому ринку в Європі".

"Ми повинні якомога краще диверсифікувати поставки газу",- констатував він.

На думку Дуди, блокування будівництва "Північного потоку-2" значною мірою зараз залежить від США й особисто від Трампа.

Як відомо, Польща є однією з країн ЄС, яка активно виступає проти реалізації проекту газопроводу "Північний потік-2".

Читайте також: Моравецький на саміті Триморья виступив проти Nord Stream 2

"Північний потік-2" - це проект газопроводу з Росії до Німеччини в обхід України через Балтійське море. 51% акцій належить російському Газпрому. РФ хоче побудувати дві нитки газопроводу.

З кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об'ємів газу в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-