Канада уважно стежить за справою з отруєнням видавця “Медіазони”

Канада уважно стежить за справою з отруєнням видавця “Медіазони”

Укрінформ
Канада уважно стежить за самопочуттям учасника російської панк-групи “Pussy Riot” і видавця "Медіазони" Петра Верзілова, який зараз перебуває на лікуванні у Берліні.

Про це під час засідання парламенту Канади заявила депутат від правлячої Ліберальної партії Аніта Ванденбельд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Впевнена, багато інших членів парламенту приєднаються до слів, що ми занепокоєні ситуацією із паном Верзіловим. Хочу запевнити усіх канадців, що наш уряд дуже уважно стежить за цією справою”, - сказала Ванденбельд.

Вона додала, що глава МЗС Канади Христя Фріланд взяла цю справу під свій контроль і вже зв’язалася із родиною Верзілова, запевнивши, що “уряд Канади готовий надати підтримку йому та його родині”.

Читайте також: Верзілов мав отримати результати розслідування вбивства журналістів у ЦАР

Як повідомлялося, учасник панк-групи “Pussy Riot” і видавець інтернет-видання "Медіазона", присвяченого захисту прав затриманих, підслідних і ув'язнених у Росії, Петро Верзілов потрапив до реанімації у важкому стані ввечері 11 вересня. Він почав втрачати зір, здатність говорити і пересуватися. Це відбулося незабаром після засідання суду, де розглядалася адміністративна справа щодо його цивільної дружини Вероніки Нікульшиної. Лікарі виключили інсульт, але припустили, що він міг отруїтися чи був отруєний холінолітиками. Вероніка Нікульшина заявила, що Верзілов не приймав жодних ліків або наркотичних речовин. Минулої суботи ввечері Верзілова доправили на лікування в Берлін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-