Верзілов мав отримати результати розслідування вбивства журналістів у ЦАР

Верзілов мав отримати результати розслідування вбивства журналістів у ЦАР

Укрінформ
Постраждалий від отруєння видавець "Медіазони" і учасниця Pussy Riot Петро Верзілов повинен був отримати фінальний звіт про причини загибелі у ЦАР російських журналістів, які знімали фільм про ПВК "Вагнер", від іноземних фахівців.

Про це "Новой газете" розповіли два знайомих з ситуацією джерела.

За їхніми словами, Верзілов брав участь у розслідуванні причин загибелі журналістів у Центральноафриканській республіці. Більше того, він знайшов іноземних спеціалістів, які працювали у регіоні на місці загибелі російської групи, та фінансування для їх роботи.

Верзілов близько товаришував з режисером Олександром Расторгуєвим і знав про підготовку відрядження. У липні він сам мав брати участь в організованій ЦУРом експедиції журналістів у ЦАР, у нього вже був заброньований квиток.

Однак в останній момент він не зміг взяти участь у поїздці, так як вирішив особисто взяти участь у акції на підтримку політв'язнів під час Чемпіонату світу з футболу. Після того, як четверо учасників Pussy Riot вибігли на футбольне поле, їх затримали і заарештували на 15 діб.

Читайте також: Влада РФ загубила висновок про смерть журналіста, який знімав фільм про "Вагнера"

Як повідомлялося, Верзілова у тяжкому стані доставили у токсикореанімаційне відділення ввечері 11 вересня. 13 вересня він був переведений до реанімації НДІ ім. Склифософського у тяжкому стані. Він почав втрачати зір, здатність говорити і пересуватися.

15 вересня Верзилов приїхав на лікування до Німеччини.

Нагадаємо, 31 липня стало відомо про вбивство у ЦАР російського журналіста Орхана Джемаля, оператора Кирила Радченка і режисера Олександра Расторгуєва, які знімали там документальний фільм про приватну військову компанію "Вагнер". Цей фільм був спільним проектом "Центру управління розслідуваннями" (медіа-проект, запущений Михайлом Ходорковським) і Расторгуєва.

За повідомленням CNC, яке посилається на незалежного співрозмовника, обставини інциденту нагадують заздалегідь сплановане вбивство.

За інформацією Palmarescentrafrique, журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв були викрадені, коли вони їхали для зйомок фільму у напрямку міста Декоа приблизно в 23 кілометрах від міста Сибю. Відзначається, що вони були без охорони, мали при собі лише посвідчення преси. Також за інформацією цього джерела, перед вбивством журналістів допитували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-