Білоруська церква має намір отримати автокефалію

Білоруська церква має намір отримати автокефалію

Укрінформ
Білоруська автокефальна православна церква має на меті офіційно отримати статус автокефалії.

Про це розказав першоієрарх Білоруської автокефальної православної церкви (БАПЦ), архієпископ Святослав Логін в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, Білоруська автокефальна православна церква підтримує надання томосу УПЦ.

"Ми, звичайно, підтримуємо це рішення. Наша мета – також легалізуватися в Білорусі і офіційно отримати статус автокефалії", -висловився Логін щодо рішення Константинопольського патріархату надати Українській православній церкві статус автокефальної.

"Історично ми маємо багатовікову православну традицію. У минулому столітті наша церква робила реальні кроки для того, щоб отримати автокефалію і щоб її визнали", - додав він.

Логін пояснив, що українська церква і білоруська в минулому мали єдину митрополію – церква в Білорусі починалася з Київської митрополії.

Читайте також: У Вселенському патріархаті відповіли на погрози РПЦ щодо України

"Пізніше це була Києво-Литовська митрополія з центром у Новогрудку – вона була знищена Московською церквою. І донині Москва робить все, щоб Українська і Білоруська церкви автокефалії не отримали", - розказав архієпископ.

Однак, за його словами, для того щоб білоруське православ'я отримало автокефальний статус, на це має бути бажання вірян і влади.

Логін переконаний, що для того щоб держава була духовно незалежною, має бути незалежність церкви, тому держава в цій незалежності має бути зацікавлена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-