“Жорсткий Brexit” та міграція: Меркель і Курц обговорили теми неформального саміту

“Жорсткий Brexit” та міграція: Меркель і Курц обговорили теми неформального саміту

Укрінформ
На саміті в Зальцбурзі 20 вересня головними темами будуть Brexit і міграція.

Порядок денний неформальної зустрічі лідерів Євросоюзу обговорили у неділю ввечері в Берліні канцлери ФРН Ангела Меркель і Австрійської Республіки Себастьян Курц, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Обговорюватимуться дві великі теми: Brexit, де ми всі повинні постаратися знизити ймовірність «жорсткого Brexit», а також тема міграції», - розповів Курц.

Щодо другого питання сторони підтримують пропозиції голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера щодо посилення місії Frontex як кількісно, так і з точки зору розширення до 2020 її мандата, щоб вона почала працювати з транзитними країнами, щоб не дати людям піддавати свої життя небезпеці, а контрабандистам - заробляти. У цьому контексті австрійський канцлер нагадав про запланований на грудень саміт ЄС-Африка, на якому обговорюватимуться, в числі іншого, питання партнерства з Африканським континентом, посилення співробітництва.

Читайте також: Меркель визнала проблему мігрантів складнішою за фінкризу 10 років тому

На думку Меркель, неформальні саміти є дуже корисною і хорошою можливість обмінятися думками. Особливо це важливо, за її словами, напередодні виборів в структури ЄС.

Говорячи про міграцію, канцлер ФРН запевнила, що підтримує пункти австрійського президентства в ЄС, зокрема про захист зовнішніх кордонів співдружності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-