Папа Римський звернувся до мафії

Папа Римський звернувся до мафії

Укрінформ
Папа Римський Франциск під час візиту на Сицилію виступив зі зверненням до членів мафії, закликавши їх відмовитися від злочинів та насилля.

Послухати проповідь понтифіка у портовому районі столиці Сицилії Палермо зібралися 80 тисяч людей, повідомляє ВВС Україна.

"Мафія не живе по-християнськи, бо своїм способом життя йде проти Бога і грішить. Я говорю членам мафії: змінюйтеся, брати і сестри! Досить думати про себе і про свої гроші. Зверніться до істинного Бога, до Ісуса Христа, дорогі брати і сестри", - сказав Папа.

У своїй промові Франциск наголосив, що члени організованої злочинності, багато з яких ходять до церкви і відкрито демонструють свою релігійність, "не можуть вірити в Бога і бути мафіозі".

Читайте також: Папа Римський закликав жителів "столиці мафії" стати на бік закону

Як зазначається, понтифік прибув до Палермо, щоб ушанувати пам'ять отця Джузеппе "Піно" Пулізі. Той служив у бідному районі Бранкаччо, який тоді контролювала родина Гравіано, і викривав у своїх проповідях мафію. Священик допомагав місцевій молоді влаштовувати своє життя, не потрапивши до лав злочинних угруповань, закликав парафіян допомагати поліції, відхиляв пожертвування гангстерів і забороняв їм брати участь в традиційних вуличних релігійних процесіях.

Отця Пулізі вбила мафія у 1993 році. Його вбивство замовили місцеві боси мафії Філіппо і Джузеппе Гравіано. Шістьох організаторів та виконавців вбивства визнали винними у 1998 році. Майже всі вони отримали довічні терміни.

У 2013 році Пулізі зарахували до блаженних мучеників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-