Берлін закликає Москву вплинути на Асада і не допустити застосування хімзброї

Берлін закликає Москву вплинути на Асада і не допустити застосування хімзброї

Укрінформ
У ФРН очікують, що Росія використовує свій вплив на режим президента Башара Асада і не допустить нової масштабної гуманітарної трагедії в сирйской провінції Ідліб.

У ФРН очікують, що Росія використає свій вплив на режим президента Башара Асада і не допустить нової масштабної гуманітарної трагедії в сирійській провінції Ідліб.

Про це йшла мова на переговорах керівників зовнішньополітичних відомств ФРН і РФ в п'ятницю у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія має можливість вплинути на режим. Ми хотіли б, щоб можливе застосування хімічної зброї було попереджено", - сказав німецький міністр Гайко Маас на спільній прес-конференції.

Він назвав ситуацію в Ідлібі, де мешкає 2 млн осіб, особливо чутливою. Масштабна військова атака там призведе до численних жертв серед цивільного населення. "Не можна, щоб справа дійшла до великого наступу", - підкреслив Маас.

Читайте також: Німеччина може відправити у Сирію військових, якщо Асад застосує хімзброю - Меркель

В той же час, за словами міністра закордонних справ РФ, завдання полягає в тому, щоб "безкомпромісно продовжувати боротьбу з терористами" і розмежувати помірну опозицію від "Джабхат Ан-Нусри". При цьому Сергій Лавров стверджував, що Росія "завжди керується нормами міжнародного гуманітарного права при проведенні операцій в Сирії".

Він також повідомив, що сирійське питання обговорюватиметься на зустрічі президента РФ Володимира Путіна і турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана 17 вересня в Сочі, до неї зараз йде "предметна підготовка".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-