Влада РФ хоче заборонити військовим

Влада РФ хоче заборонити військовим "світитися" у соцмережах

Укрінформ
Уряд РФ вніс в Держдуму законопроект, що забороняє військовослужбовцям розміщувати в інтернеті і ЗМІ дані про себе і своїх товаришів по службі.

Відповідний документ опублікований у базі нижньої палати парламенту РФ.

Як випливає з документу, йдеться про заборону військовослужбовцям розміщувати в засобах масової інформації та інтернеті дані (у тому числі відео- і фотоматеріали, дані геолокации та ін.) про себе і інших військовослужбовців", які дозволять "розкрити відомчу приналежність", інформацію про їх службову діяльність, або службову діяльність інших військовослужбовців. Не можна також публікувати дані про військові частини, організації і підрозділи, в яких вони проходять військову службу, місце дислокації. Виключення при цьому можуть скласти випадки, передбачені правовими актами РФ.

Читайте також: Через навчання РФ "Восток-2018" можливі затримки авіарейсів на Кіпрі

Автори проекту стверджують, що "вказана норма є формально визначеною, точною, не допускаючою довільного застосування". Вона зачіпає службову діяльність військовослужбовців, їх частин. За порушення цієї заборони їх командування матиме право притягнути винних до дисциплінарної відповідальності. Це також може стати основою для дострокового звільнення контрактников.

У пояснювальній записці стверджується, що при роботі над законопроектом був використаний зарубіжний досвід. Закон не "буде поширюватися на громадян, звільнених з військової служби".

Раніше аналіз публікацій в соцмережах російських військовослужбовців дозволяв розслідувачам дізнаватися про їх точне місце розташування, а також втрати особового складу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-