В ЄС заявляють, що Молдова не дотримується принципів правової держави

В ЄС заявляють, що Молдова не дотримується принципів правової держави

Укрінформ
Рішення Верховного суду Молдови про невизнання підсумків голосування на виборах мера Кишинева, а також відсутність транспарентності при ухваленні рішення вислати з країни турецьких громадян, суперечать умовам імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

Таку думку висловила керівник відділу політичних і економічних відносин Делегації ЄС у Молдові Урсула Паллаш під час презентації Звіту про реалізацію Угоди про асоціацію «РМ - ЄС», повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Кишиневі.

"Незважаючи на досягнуті результати у сфері реформування банківської системи і енергетичного сектору, обстановка в Молдові залишається складною і вона не сприяє успішній імплементації Угоди про асоціацію з ЄС", - відзначила Паллаш.

За її словами, спостерігається певний регрес в області дотримання принципів правової держави і верховенства закону. Зокрема, Паллаш нагадала про недавнє рішення Верховного суду Молдови про скасування підсумків голосування на виборах мера Кишинева, а також про нетранспарентність при прийнятті Молдовою рішення про відправлення з країни 7 турецьких громадян, що суперечить принципам поваги прав і свобод людини.

Читайте також: Депутат парламенту Молдови назвав ДТП за участю кортежу Додона спробою вбивства

Особливу стурбованість вона висловила у зв'язку з відсутністю останнім часом відчутних результатів у розслідуванні справи про розкрадання понад мільярда доларів з банківської системи Молдови.

Паллаш звернула увагу і на те, що Молдова повинна приділяти більше уваги ефективності взаємодії влади країни з громадянським суспільством, що може істотно зміцнити демократичні принципи в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-