Берлін може направити у сирійський Ідліб літаки-розвідники

Берлін може направити у сирійський Ідліб літаки-розвідники

Укрінформ
У Берліні не виключають участі літаків-розвідників бундесверу в операції в сирійському Ідлібі у разі застосування хімічної зброї режимом Башара Асада.

Про це заявили представники міністерств і відомств в понеділок на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Федеральний уряд є у контакті з партнерами та союзниками, американськими та європейськими", - сказав офіційний представник Штеффен Зайберт.

За його словами, ситуація в Ідлібі викликає велике занепокоєння, і у Берліні сподіваються, що там не повториться сценарій, що мав місце в інших сирійських населених пунктах, де проходили бої. Уряд ФРН шкодує за тим, що під час зустрічі лідерів Ірану, Туреччини та Росії в Тегерані не було досягнуто рішення про перемир'я, зазначив Зайберт.

Він підкреслив, що ФРН виступає за пошук політичного рішення і підтримує зусилля в цьому напрямі представника генсека ООН Стаффана де Містури. Сьогодні в Женеві відбувається зустріч з його участю, а 14 вересня відбудеться зустріч так званої малої групи, членом якої є Німеччина.

Читайте також: Розвідка США повідомила про дозвіл Асада застосувати хімзброю в Ідлібі

Представник Міноборони Йєнс Флосдорфф, зі свого боку, нагадав, що усі місії бундесверу мають бути схвалені бундестагом і відповідати Конституції. Проте рішення про участь в будь-якому зі "сценаріїв" може бути прийнято залежно від конкретної ситуації.

В понеділок німецькі ЗМІ повідомили про те, що в Міноборони обговорюються різні сценарії можливої участі літаків Tornado в спільній операції з США, Велико Британією і Францією - від розвідувальних польотів і аж до ударів по військовій інфраструктурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-