Задушеного у Лондоні друга Березовського спершу намагалися отруїти “люди з Москви”

Задушеного у Лондоні друга Березовського спершу намагалися отруїти “люди з Москви”

Укрінформ
Британська поліція вважає, що знайденого у березні задушеним в Лондоні російського олігарха Миколу Глушкова, друга покійного Бориса Березовського, намагалися отруїти двоє таємничих гостей з Москви.

Про це повідомляє видання The Guardian.

"Детективи, які розслідують вбивство російського емігранта в Лондоні, вважають, що раніше його намагалися отруїти двоє таємничих людей з Москви, які відвідали його в готельному номері в Бристолі", - йдеться у повідомленні.

Глушков був другом російського олігарха Бориса Березовського та відомим критиком Кремля. Його знайшли задушеним у березні у його будинку в Нью-Мальдені, що в південно-західному Лондоні.

Однак, як зазначається, перед цим на початку листопада 2013 року в Бристолі Глушков пережив спробу отруєння. Це сталося через півроку після того, як він публічно звинуватив Кремль у вбивстві Березовського.

На даний момент британські слідчі ведуть розслідування з цього приводу.

"Офіцери працюють над теорією, що Глушков, як і Скрипалі, може бути жертвою професійного вбивці чи вбивць, відправлених російськими спецслужбами", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Скрипаль співпрацював із розвідками кількох європейських країн - ЗМІ

Видання пише, що Глушков розповів друзям, що вперше зустрів двох росіян в аеропорту Схіпгол в Нідерландах. Він натрапив на них знову під час поїздки в Бристоль, коли зупинився в Гранд-готелі.

Глушков описав в розмові з парамедиком Кейтом Карром, який його оглядав, подробиці зустрічі з росіянами. За його словами, росіяни підійшли до нього і запропонували випити шампанського в барі готелю. Глушков погодився, хоча "він їх не знав".

Карр сказав, що його викликали в готель наступного ранку. "Я виявив Миколу на підлозі його готельного номера. Він не зміг встати без сторонньої допомоги. Він трохи хитався. Ми сіли на ліжко", - розповів він.

За словами парамедика, Глушков розповів йому, що напередодні ввечері він пив разом з двома росіянами, після відправився до вбиральні, а коли повернувся, випив ще шампанського. І наступне, що Глушков пам'ятав, це як він прокинувся наступного ранку на підлозі номера.

Глушков сказав Карру, що він вважає, що його отруїли ті росіяни, можливо, через його дружбу з покійним Березовським. "Мені щось дали. Я не знаю, що це було", - процитував парамедик слова Глушкова.

За словами парамедика, електрокардіограма Глушкова була дивною - "дуже нетиповий серцевий ритм". Частота ударів серця була нерегулярною і прискореною.

Як повідомлялося, колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними у Солсбері і потрапили до лікарні із отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок". В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

Борис Березовський - російський бізнесмен, опозиційний до режиму президента РФ Володимира Путіна. З 2000-го жив в еміграції у Великій Британії. У березні 2013-го його знайшли мертвим у ванній власного будинку. Офіційна версія - самогубство, але багато хто піддає такий висновок сумніву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-