Швеція блокуватиме будівництво

Швеція блокуватиме будівництво "Північного потоку-2"

Укрінформ
Більшість політичних партій Швеції виступають за блокування будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомила радіостанція Sveriges Radio.

"Північний потік-2" - це погана пропозиція як в плані енергополітики і екології, так і в плані політики безпеки. Ми активно виступаємо за те, щоб усіма можливими способами зупинити цей проект", - заявила уповноважена Помірної коаліційної партії з питань ЄС Карін Енстрем.

Євродепутат від Християнсько-демократичної партії Швеції Ларс Адактуссон наголосив, що Росія не поважає міжнародне право, навівши в приклад ситуацію з Грузією і Кримом. Тому він вважає, що важливо знайти інші шляхи для забезпечення ЄС енергією, не стаючи залежними від Росії.

Читайте також: Кремль використовуватиме Nord Stream 2 для шпигунства - експерт

Голова Партії Зелених в Раді у справах ЄС в парламенті Йонас Ерікссон зазначив, що Швеція раніше зіткнулася зі складнощами в застосуванні міжнародного права проти "Північного потоку-2", тому він вважає правильним рішення Єврокомісії про зміну законодавства, що дозволить заблокувати проект.

Член Ради у справах Європейського союзу і депутат Лівої партії Єнс Хольм заявив, що Швеція підтримає цю ініціативу Єврокомісії, незалежно від результату голосування, яке відбудеться в неділю.

"Проект "Північний потік-2" буде заблокований", - запевнив шведський депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-