Британці в Еймсбері отруїлися

Британці в Еймсбері отруїлися "Новічком" - ОЗХЗ

Укрінформ
Експертиза, проведена Організацією із заборони хімічної зброї, підтвердила висновки про те, що під час отруєння в Еймсбері було використано нервово-паралітичну речовину “Новічок”.

Про це повідомили в МЗС Великої Британії.

"Це була нервово-паралітична речовина "Новічок" того ж типу, яка використовувалася під час замаху на Сергія і Юлію Скрипалів на початку цього року", - йдеться в заяві.

У МЗС нагадали, що за застосування хімічної зброї на вулицях Великої Британії несе відповідальність Росія.

"Нерозсудливість російської держави в ввезенні нервово-паралітичної речовини в Велику Британію і повне ігнорування безпеки громадян - жахливо і безвідповідально", - заявили в Лондоні.

Читайте також: Отруєний "Новічком" британець осліп і не відчуває кінцівок - родичі

Нагадаємо, 5 березня в Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія потрапили до лікарні після серйозного отруєння невідомою речовиною.

14 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей звинуватила в нападі Росію.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великобританії правильно ідентифікувала речовину, якою бувло отруєно Скрипаля і його дочку Юлію, і підтвердили російське походження "Новачка".

Пізніше, 30 червня відбулося отруєння "Новичком" двох людей у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, який також отруївся речовиною, залишається в критичному стані в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-