Генпрокуратура РФ звинувачує Google у

Генпрокуратура РФ звинувачує Google у "втручанні у вибори"

Укрінформ
Генпрокуратура Росії винесла Google застереження про «неприпустимість втручання у російські вибори».

Про це заявив заступник начальника управління з нагляду за виконанням законів про федеральну безпеку Генпрокуратури РФ Олексій Жафяров, повідомляє РІА "Новини".

При цьому чиновник додав, що застереження не вимагає реакції з боку компанії. «Але це (винесення попередження Google - ред.) досить серйозна міра, за якою вже слідує притягнення до встановленої законом відповідальності», - сказав Жафяров.

Повідомляється, що претензії до компанії висловили також ЦВК і Роскомнагляд. Вони надіслали в Google офіційні листи, де звинувачують компанію у «рекламі незаконних акцій у день виборів».

За словами заступника голови Роскомнагляду Вадима Субботіна, десятки спеціалізованих YouTube-каналів "ведуть масовані акції", закликаючи порушувати закон.

Читайте також: Росія знову наносить авіаудари по сирійському Ідлібу

Ймовірно, російські відомства мають на увазі YouTube-канали російської опозиції, у першу чергу, Навальный-Live. Опозиціонер Олексій Навальний зі своїми прихильниками закликав в єдиний день виборів у РФ 9 вересня провести по всій країні масові акції проти підвищення пенсійного віку.

У ЦВК і Роскомнагляді відзначили, що американське відділення компанії не відповіло на листи.

Як відомо, цієї неділі, 9 вересня, у РФ пройде єдиний день голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-